ECoduri.com - coduri pe intelesul tuturor.
ECoduri.com explica diverse coduri: codurile postale pe judete si localitati, coduri telefonice, prefixe de telefonie mobila sau fixa, coduri contabile, sau unele coduri pentru activitati economice, codurile produselor si serviciilor din Romania, cod de conturi bancare ...
CODURICoduri postaleCAEN 2024Coduri CORCPSAPCGPRODROMCoduri SIRUTA
Prefixe telefoniceCoduri Cadastrale


Cod CAEN B

Clasificarea Activitatilor din Economia Nationala - codurile CAEN

Activitatile din economia nationala sunt grupate in diferite categorii CAEN, sau coduri caen care identifica o companie (firma) dupa domeniul de activitate unde se incadreaza cel mai bine. Lista codurilor caen este publica pusa la dispozitie de Registrul Comertului si utila celor care doresc sa caute codificarea CAEN sau domeniul economic in care se incadreaza firma lui.

Grupe de cod CAEN

 

Sectiunea B. Industria Extractiva


05.Extractia carbunelui superior si inferior

06.Extractia petrolului brut si a gazelor naturale

07.Extractia minereurilor metalifere

08.Alte activitati extractive

09.Activitati de servicii anexe extractiei


Extragerea mineralelor existente in natura sub forma solida (carbune si minereuri), lichida (titei) sau gazoasa (gaze naturale).
Extractia se poate face prin mineritul in subteran sau la suprafata, ori prin exploatarea puturilor.

Aceasta sectiune include activitati suplimentare necesare pentru transportarea si comercializarea produselor minerale, de ex. concasarea, macinarea, curatarea, uscarea, sortarea, concentrarea minereurilor, lichefierea gazelor naturale si aglomerarea combustibililor solizi.

Aceste operatiuni sunt, adesea, efectuate de catre unitatile care au extras resursele naturale si/sau alte unitati situate in apropiere.

Activitatile de minerit sunt clasificate in subsectiuni, diviziuni, grupe si clase, pe baza principalei substante minerale produse. Subsectiunea CA se refera la extragerea produselor energetice (carbune, lignit si turba, hidrocarburi, minereu de uraniu); subsectiunea CB se refera la produsele neenergetice (minereuri nemetalifere, diverse minerale si produse folosite in industria materialelor de constructii).

Unele operatiuni tehnice din aceasta sectiune, care privesc in special extragerea hidrocarburilor, pot fi de asemenea executate de catre unitati specializate, pentru terte parti, ca o prestare de servicii industriale.

Din aceasta sectiune sunt excluse:
- prelucrarea materialelor extrase;
- productia de ape minerale din izvoare naturale, puturi si fantani;
- sfaramarea, macinarea sau alte prelucrari, aplicate anumitor pamanturi, roci si minerale, si care nu se desfasoara in legatura cu industria extractiva;
- colectarea, tratarea si distributia apei;
- organizarea de santiere pentru minerit;
- prospectiunile geologice de cautare a mineralelor.Home | Coduri Postale | Termeni si conditii de utilizare a site-ului | Contact
Coduri explicate pe intelesul tau. Rapid si simplu!
© 2024 ECoduri.com

 
Cauta cod CAEN

Nota: Poti sa scrii codul caen incompletPolitica de confidentialitate